Skimmelsvamp - Lejerfyn - Lejerforening Fyn

Foreningen af fynske lejere
Gå til indhold
Råd og Regler
Hvor kommer skimmelsvamp fra?
Skimmelsvamp findes overalt i naturen. Men i naturen er skimmelsvampe ikke et problem. De indgår i naturens kredsløb, hvor de sørger for at nedbryde træ og andet organisk materiale, som de lever af.
Der findes flere tusinde forskellige arter skimmelsvamp. Den mest kendte er nok Penicillium notatum, som er den skimmelsvamp, der har givet navn til penicillin, som bruges til at bekæmpe sygdomsfremkaldende bakterier. Skimmelsvampe bruges ofte til gode formål i fødevare- og medicinalindustrien.
Skimmelsvampen formerer sig ved hjælp af sporer. Sporerne findes i luften i middelstor mængde fra maj til juni og igen fra oktober til november og i store mængder fra august til september.
Skimmelsvampens sporer vil derfor komme ind i boligen, når du lufter ud. Det sker der ikke noget ved, så længe der gøres rent i huset med jævne mellemrum. Sporerne fjernes igen, når støv tørres væk med en fugtig klud, og der støvsuges.

Kontakt Lejerforening Fyn - så hjælper vi dig med at skrive til udlejer og indbringe en eventuel sag for Huslejenævnet og/eller din Kommune
Tilbage til indhold